Crikey!!! - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Desi Otterloo - WaarBenJij.nu Crikey!!! - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Desi Otterloo - WaarBenJij.nu

Crikey!!!

Door: Desi

Blijf op de hoogte en volg Desi

08 December 2007 | Australië, Brisbane

Lieve familie - vrienden en rondsurfende internetters,

Vanuit een internetcafe in Brisbane typ ik mijn volgende berichtje...
Ik ben de grens gepasseerd van New South Wales en omgeruild voor Queensland ; Dit betekent overigens dat ik nu weer met 9 uur tijdsverschil leef!

Om even terug te gaan ;
Na een maandje bij Dawn, Rob, Jacob en Rowan te hebben doorgebracht in Mullumbimby werd het weer tijd om de backpack om te doen en verder te gaan reizen. Het laatste weekend hebben Lin en ik nog op de open dag van de basisschool van de kids aardappels staan verkopen, en met een stem en praatje van iemand die al jaren marktervaring heeft, gingen ze als zoete broodjes, ik bedoel aardappels, over de tafel :-)
Een duik in de zee in Brunswick zat er weer eens niet in, omdat net voordat ik het water in wilde gaan, een surfer me waarschuwde dat die net een hele grote haai naast zijn surfboard had zien zwemmen! Op het strand daar was geen lifeguard, dus hebben we zelf maar het sharkalarm ingezet en alle mensen het water uitgehaald..
Na een dikke knuffel stapten we maandag op de bus in Byron Bay, op naar Surfers Paradise.. Ook Byron Bay stond trouwens elke dag wel in de krant ; Er schenen echt al een maand 4 Great White's groter dan 3.60 mtr. zich voor de kust te vermaken met mensen pesten. Ik heb uiteraard de krantenknipsels even uitgeknipt ;-)
Omdat 't hostel in Surfers Paradise geen pick-up meer deed na vijfen, konden we met de volle bepakking door de stad richting het hostel lopen, maar na een luie maand ook wel weer terecht ;-)
Surfers Paradise : Ook wel het Las Vegas genoemd van Australie.. (of Lloret de Mar van Spanje, ik begrijp nu wat je bedoelt Tim ;-))
Hoge gebouwen uit de grond gestampt, het ene hotel nog mooier dan het andere, drukke winkelstraten met heel veel mensen en ga zo maar door..
Niet echt een plek waar je als backpacker met grenzen in je budget moet zijn, dus na een dagje strand en hele hoge golfen (gaaf!) zijn we woensdag richting Brisbane gegaan.
Donderdag hebben we van 6 in de morgen t/m 17 uur watermeloenen van box naar box lopen tillen! Wel 180 dollar in the pocket, maar als je verteld wordt dat je ze alleen moet wassen, en je vervolgens van box naar box moet overhevelen, valt dat wel even zwaar (letterlijk!)
Gelukkig had ik ook nogeens nooit in mijn leven zulke grote watermeloenen gezien, ik weet zeker dat Carmen Electra er niks bij zou zijn!

Gister heerlijk langs de rivier gewandeld in Southbank park en bij City beach neergeplofd.. De naam zegt het al ; Een strandje middenin de stad!
Met 33 graden (sorry mensen :-p), een uitzicht op de rivier en Brisbane stad en 't nummer fastcar van Tracey Chapman in mijn oren, kon ik me niet beter voelen : Ik zit gewoon in Australie, het is mooi weer, het uitzicht kan niet beter en er gaat nog zoveel moois komen..Wat wilt een mens nog meer?! :-)

Ik heb het indrukwekkendse voor het laatst bewaard :
Vanmorgen de trein gepakt naar Beerwah, om dan eindelijk de zoo van Steve Irwin in het echt te zien!
Hoe vaak heb ik wel niet op Animal Planet vol ongeloof en respect naar deze man gekeken... Het volle ongeloof was er dan ook toen ik hoorde dat die was overleden.. Ik kan me nog goed herinneren dat ik toen op tv zijn laatste afscheid heb zitten kijken, zijn kist in het Crocoseum werd gereden op zijn jeep dat helemaal vol zat met mensen en de camera werd ingezoomd op zijn vrouw en kinderen... Dat heeft wel wat met me gedaan toen!
Ik zeg eerlijk ; Ik kreeg even kippenvel toen ik daar stond, ik zijn stem hoorde vanaf een scherm en iemand anders zijn show nu stond te geven..

Al met al hebben Lin en ik een geweldige dag gehad ; Heb ik kangaroos geknuffeld, een koala geaaid, een krokodil aangeraakt, een slang mogen aanraken en uiteraard vol genoten van de Crocodileshow!

Kerst vier ik op een groot zandeiland ; Fraser Island..
Ik dacht nu ik toch ver weg ben met kerst van mijn familie en vrienden, doe ik het gelijk goed.. Ik denk niet dat ik daar een versierde kerstboom tegenkom, het hele eiland verlicht is met kerstlampjes, Paul de Leeuw met Flappie uit de radio zal klinken, maar crossen in een jeep, 's avonds bbq'en bij het kampvuur en slapen in een tentje onder de sterren...

Ps Manja..Ik mis je zusje van me..Ik besef nu hoe close we zijn geworden de laatste maanden..

Heel veel liefs,

Dees

• 08 December 2007 - 09:51

Reza:

Deesje!

Super weer zo'n verhaaltje te lezen. :-) Je beleeft zoveel daar aan de andere kant! Echt super al die ervaringen en al die dingen maken je reis natuurlijk speciaal en natuurlijk voor het leven herinneringen! ;-).
    Ben nu al benieuwd naar de foto's die ongetwijfeld nog erbij komen bij dit verhaal. Want dat maakt het verhaal wel compleet. :-p.
    En ja, de kerstdaagjes komen er weer aan! En Fraser Island Dees ..... pfff..... Das nog eens een een leuke bestemming voor de kerst! :-D. Ik heb net even gegoogled en zag meteen allerlei mooie pica's van het eiland. Ziet er geweldig uit. Super!

Wel even weer leuk om even wat te werken hè Dees! En dan meteen 180 dollar in je zak steken, is toch wel weer erg lekker hè? ;-)

Nou Dees, voor hier zit het berichtje er op! Maar we contacten!
    En met deze daagjes gaan we je zeker nog meer missen hoor!

Veel liefs en dikke kerstknuffel alvast van mij

• 08 December 2007 - 10:24

Moeke:

He lieverd heb je toch nog je spierballen getraind krijg je nog geld voor ook. Wat leuk dat je daarheen bent gegaan, je weet dat we een grote fan van hem waren.dikke kus ma xxx

• 08 December 2007 - 10:37

Beri:

Dees, ik merk steeds meer hoe rustig het hier is, zonder jouw hysterische dagelijkslevenverhalen aan de telefoon. Wat een mooie nietdagelijkslevenverhalen krijgen we nu via internet zeg! Niet te veel gaan treuren dat je niet bij je familie en vrienden bent met kerst. Je moet het maar zo zien: door een keertje ver bij ons vandaan te zijn, zie je juist in hoe belangrijk wij eigenlijk zijn :P

Veel liefs, uit Almeria,

Beri

PS: je moet als je een keer tijd hebt over www.eyedentity.tv kijken... hoeveel ellende ik samen met elf anderen heb veroorzaakt in Nederland ;)

• 08 December 2007 - 10:50

Maja En Jasper:

Hee Dees!
    Wat een super indrukwekkend verhaal weer:)
    Echt tof dat je daarheen bent geweest.

Haha eindelijk een keer betaald werk verricht. Zou wat voor mij zijn(manja) al die watermeloenen Mmmm... lekker hoor:P

Ik mis jou ook Deesje, maar de tijd gaat zo snel en wij gaan ook nog genoeg leuke dingen beleven saampjes.

Hele dikke kus en knuffel van ons!

p.s heb al me tentamens uit blok 1 gehaald:-D

Love you
    Take Care en we denken aan je
    Veel liefs Manja en Jasper

• 08 December 2007 - 14:00

Matt:

Hoi Dees,

Ja ja maak ons maar weer lekker met die 33 graden!!
    En wij maar kou kleunen hier in ons kikkerlandje! haha...

dus je hebt weer hard gewerkt dees?!
    Is in ieder geval altijd wel goed voor de spiertjes en de zakjes zijn nu weer gevuld natuurlijk!....

Wat een gave dag in de zoo zeg!!
    Lijkt me toch wel apart om een croc in het echt aan te raken....
    hoe valt dat nou?....
    Vooral de magie en sfeer die nu in de zoo zal zijn sinds steve irwin is overleden lijkt me inderdaad heel indrukwekkend zoals jij het al mooi omschreef!

Dus kerst niet onder een kerstboom met kadootjes maar op het grootste zandeiland ter wereld!
    (fraser island!)... op internet ziet het er allemaal prachtig uit maar in het echt zal het allemaal wel nog mooier zijn!!

Nou dees,
    Lekker blijven genieten!!

Maar dat gaat helemaal goedkomen!!

Heel veel liefs en een dikke knuffel!

Matt.

• 08 December 2007 - 18:38

Joost:

hoi dees heb vandaag je kaart ontvangen hartstikke bedankt daarvoor kwam gelijk in kerstsfeer dus maar een boom gekocht en opgetuigd we hbben op dit moment vol op regen dus denk ik elke keer die desi zit wel goed daar in de warmte dat je ons mist oke maar het weer zeker niet heb je kaart in de boom gehangen zodat je toch en beetje bij mij bent met kerst

geniet geniet en heb lol knuffel en dikke kus van mij

• 08 December 2007 - 18:41

Joni:

Hey Sister,

Geweldig dat knuffelen met die koala en die kangaroo. En dat je gewoon in Steve's dierentuin bent geweest! Bedankt voor je lieve kerstkaart. Blijven genieten hoor! Love you xxxx Joni

• 09 December 2007 - 06:47

Je Reismaatje Lin:

Hey Dees,

Wat hebben we het toch goed hier he, ik besef het steeds meer na al die berichten vanuit het koude gure Holland.
    Ik kijk uit naar onze Fraser tour met kerst en alles wat nog gaat komen.
    Dit nemen ze ons nooooooooit meer af.

Nou maatje we gaan even dippen in de pool en dan eten.

xxx Lin

• 09 December 2007 - 11:29

Esther:

Hey dees
    Het is wel elke keer gewelidig die verhalen, wat je allemaal meemaakt!
    En wel echt stoer dat je bij dat de zoo van steve bent geweest hoor, dat zouden wel allemaal wel willem meemaken(klein beetje jaloezi op zijn tijd mag wel he:-)
    Lekker blijven genieten verder!
    X-JES

• 09 December 2007 - 11:39

H:

Krachtpatser! Watermelon-lifter, hahaha, weer een mooi verhaal! Ik ben blij om te horen en te zien (op je foto's) dat je t goed naar je zin hebt.
    Alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuw jaar.

x ik

• 09 December 2007 - 16:36

Tim:

Hehe, daar ben je weer, ik zat een beetje te wachten op nieuws uit Aussie Dees. Je hebt het nog steeds goed voor elkaar lees ik, echt leuk. Wes en ik hebben zo te lezen net de sharkies gemist of ze vinden jou en je vrienden lekkerder, hahahaha. Leuk dat je op Fraser zit met kerst, het zal een bijzondere kerst worden voor je. Neem wel genoeg warme kleding mee voor snachts.

XXX

• 09 December 2007 - 18:39

Elly S:

Ha die Dees,
    Wat heerlijk weer over je te lezen, ik zei laatst nog tegen je moeder dat het nu wel weer lang geleden was iets van je te horen. Maar het gaat helemaal hartstikke goed met je zie ik en je beleeft de mooiste dingen daar!!! Heb het goed en hou het goed meis!!
    Groetjes, Ton en Elly

• 09 December 2007 - 20:01

Dirk En Ina:

Hoi Dees,
    Leuk weer je verhaal te lezen en je foto's te zien
    Ik heb Fraser island opgezocht nou dat word een onvergetelijke kerst voor jou
    geniet er van ben benieuwd naar je volgende verslag
    Groetjes en een dikke knuf Dirk en Ina

• 10 December 2007 - 08:26

Annienas:

Hi die Dees,
    je vermaakt je prima zie ik.... Gaat snel he je bent al weer tijdje wanneer ga je naar Nieuw Zeeland?

• 11 December 2007 - 09:08

Nadya:

Hey Dees,

Wow heerlijk om je foto's te bekijken van dat warme aussie! Hier schijnt op het moment gelukkig ook het zonnetje ook al is het wel erg koud, maar wel beter dan die regen want die komt echt m'n neus uit. Ik heb vandaag (10 dec !!!) m'n eerste kerstdiner. Wel erg vroeg dit jaar dus.
    Ik hoop dat je ook een hele fijne kerst hebt en geniet er met volle teugen van en tuurlijk zijn m'n gedachten ook bij jou met kerst. (de sterren kan je overal zien ;-) )
    Have fun!

• 12 December 2007 - 06:55

Gerda Fan:

hey moppie!
    lekker wezen beesten dus in surfers, he! jaja! doe maar net alsof je daar niet van houd! wij weten wel beter! bali was gruwelijk gek! ben nu in java en vlieg morgen naar borneo. heb nog niks voor je achter gelaeten op bali, maar dat doe ik in feb als ik daar weer ben. Ubud is zeker een aanradertje! nou chica, enjoy en de groetjes aan gronnie!

• 13 December 2007 - 05:20

Chris - Noosa:

Hey Desi!

Hows the bush going?!?

Managed to get 2 nights booked in City Backpackers, but i havent had a chance to go on the roof at night yet! ;( hopefully do that tomorrow. We still need to book one night somewhere in Brisbane then we are leaving for Surfers Paradise.

How is camping in the bush goin? ha

Let me know if the is anything you guys need to know about anywhere we have been!

and you guys should deffo get your selves on facebook!

chris

• 13 December 2007 - 06:36

Marike:

Hai Dees,
    wat maak je geweldige dingen mee! en wat goed dat het zo helemaal is waar je naar had uitgekeken. En dan inderdaad nog zo veel wat er nog komen gaat... Ik denk aan je met Kerst, liefs Marike

• 17 December 2007 - 07:00

Gerda Fan:

hey sletje!
    tijd voor een nieuw verhaaltje, nu we niet meer bij elkaar kunnen buren, ben ik benieuwd wat je uitspookt en waar jullie met de feestdagen uithangen?!
    knuffel aan gronnie en tot spreeks

• 18 December 2007 - 23:20

Joon:

hey lieffie,

Wat heb ik je lang niet gesproken of gemaild Ik mis je rond deze tijd in het jaar . het zal een beetje een eenzame kerst zijn zonder jou. Ik heb inmiddels vakantie en ik heb het alleen maar druk met stomme dingetjes hahaha. Zaterdag zijn ma en pa 30 jaar getrouwd.Ik ga zo proberen een oude trouwfoto in te scannen en deze op canvas te laten drukken. Lijkt mij wel een leuke verrassing voor ze. Kunnen ze mooi in het nieuwe huis ophangen. Mama en ik zijn ik het nieuwe huis al geweest en ik heb je kamer dus al gezien. het is erg gaaf!! Zaterdag gaan we met die oudjes een keuken uitzoeken. Het is hier heel erg koud de afgelopen tijd
    misschien kunnen we nog schattsen terwijl jij bruin verbrand in je bikini rond huppelt in Aussie
    Lieverd, alvast hele mooie, zonnige kerstdagen toegewenst. Love you very much Joni

• 19 December 2007 - 18:07

Hugo En Anneke:

hoi desi, Wij vinden het heel leuk om je avonturen te lezen en zien dat je er van geniet.wij wensen jou fijne kerstdagen en een spannend gelukkig nieuwjaar.groetjes de buren

• 19 December 2007 - 19:32

Soraya:

Zo zo Dees,bizar leuk om te lezen wat jij daar allemaal meemaakt.En wat een mooie en leuke foto,s weer ik ben ervan onder de indruk hihihi.Wat cool dat je de ZOO van Steve Irwin heb gezien,die koala,s dan GEWELDIG.Dees veel plezier weer verder en ik WENS JOU HELE FIJNE FEESTDAGEN(kan niet missen)EN EEN SPETTEREND,GEZOND 2008 Groetjes en knuffel Soraya