Back from the middle of nowhere - Reisverslag uit Bellingen, Australië van Desi Otterloo - WaarBenJij.nu Back from the middle of nowhere - Reisverslag uit Bellingen, Australië van Desi Otterloo - WaarBenJij.nu

Back from the middle of nowhere

Door: Desi

Blijf op de hoogte en volg Desi

29 Oktober 2007 | Australië, Bellingen

Hello there!

I'm back, en het voelt helemaal niet verkeerd na een weekje afgezonderd te zijn van alles en iedereen :-)
Met afgezonderd bedoel ik dan ook letterlijk afgezonderd : Geen mobiel bereik , geen computer, geen tv en geen radio! (Is Beatrix al bevallen? Staat NL onder vuur? Tell me... :-p)
Out of the middle of nowhere, called 'the promised land' - ofwel het plaatsje Gleniffer (google) and back between the livin'

Om even terug te gaan :
Mijn laatste dagen in Port Macquarie gevuld met een whalewatchtour om 6:45(!) in de morgen...Super om ze zo op open zee te zien, al vind ik het minder dat ze constant achterna gezeten worden door boten vol toeristen...
I agree, ik was er een van, maar gezien ze alleen rond deze tijd van het jaar hier voorbij de kust trekken moest ik uiteraard van deze gelegenheid gebruik maken...
Verder nog wat gesurfd, een mooie wandeling door het Kooloonbung nature creek reserve gemaakt over houten wandelpaden en de avonden gevuld met een hoop lol op de veranda... :-)
Na 1,5 week Port macquarie begon ik me er al aardig thuis te voelen, maar de kriebels om verder te gaan wogen zwaarder...
De WWOOF-farm waar ik dinsdag heen zou gaan, belde maandag af en na wat gebel had ik al snel een andere WWOOF-farm in de buurt van Bellingen...
Dinsdag op de bus gestapt naar Uranga, waar ik werd opgewacht door David en Noryko (Japans meisje die donderdag alweer weg ging)

David : Een man van rond de 60 jaar, leeft alleen met zijn kat Scratchy en verder min of meer een afkeer van alles wat erbuiten gebeurd, Lookalike Gandolf (LOTR), praat tegen alles wat in zijn tuin staat, gooit niks weg en recycled werkelijk alles, maar verder zo in het HIER en NU leeft en zo kan genieten van het alleen zijn en zijn 200 hectare (!) grond waar die al zijn liefde en energie instopt...
Ok, je voelt de bui al aankomen...Ik heb dus veel gewerkt in zijn tuin (lap grond) :
Bomen kappen, pad aangelegd naar het bos, dingen geplant, groente geplukt, grond bemest, tuinmeubelen in de lak gezet etc.
Volgens david moet ik hierin verder als ik het lesgeven zat zou zijn, gezien ik er veel aanleg voor zou hebben (voor bomen omhalen ja ;-)), ik bedank hem hiervoor... :-)

De omgeving was echt net een sprookje waarin ik ben in-en uitgestapt : het huis staat middenin de natuur tussen alleen maar bergen en bossen. Het is niet de mens die hier overheerst, maar de natuur en de mens past zich hieraan aan...de mensen leven hier van wat de natuur te bieden heeft en vermijden zvm de stad...is het het seizoen van de tomaten, dan eten we tomaten en hebben de kippen eieren gelegd, dan eten we eieren...
David had het dan ook niet zo op alles erbuiten...De stad, de drukte, het massale... We zijn een keer naar de stad geweest, maar hij wist niet hoe snel die hier weg moest! ;-)
Af-en toe kon ik ontsnappen naar de buurvrouw Inge, waar we dan samen met de verrekijker Wallabi's probeerden te spotten... Ik heb mijn eerste Wallabi gezien :-)
Of de buren wat verderop : Neil en Anna, voor een praatje :-)
Verder nog een wandeling gemaakt naar the never never creek (klinkt toch als een sprookje he...) en een keer om 5 uur in de morgen naar de zonsopgang geklommen via ene heuvel...Super mooi, alleen een bijt van een rode mier deed me wat sneller dan verwacht terug naar huis keren...Auwww!!!
Moet toegeven dat we gister wel erg gesocialiseerd hebben : 's Morgens naar het zwembad voor de birthday van zijn kleinkind, en in de middag op een opening van een illegale pub beland ergens in de bergen van uiteraard een Nederlandse die zich daar gesetteld had :-)

Al met al heel vreemd om deze manier van leven te ervaren als een stadsmeisje en het heeft me zeker aan het denken gezet :
Ik heb ervaren dat heel veel dingen heel snel wennen. Met heel veel dingen bedoel ik alle dingen die met de omgeving te maken hebben ;
Zo liep ik de eerste dag met mijn lange broek tegen de muggen en horseflies (die steken te erg!), had ik dikke sokken en schoenen aan in het bos en durfde ik niet met mijn handen tussen het onkruid bang voor slangen en spinnen...Al snel liep ik in mijn korte broek, op mijn slippers en deed een slang of spin me weinig...Tuurlijk nog steeds 'Beware of...'
De stilte, het onbereikbare tov de buitenwereld, het geen mensen om je heen hebben is in mijn ogen na deze week toch iets wat voor 'even' heerlijk is en veel veel langer de tijd nodig heeft om hieraan te wennen... (herkenbaar Tim - Zuid-Afrika?)
Ik denk dat dat het gevolg is van 24 jaar volle welvaart en een druk stadsleven met alles en de mensen die je liefhebt in een handomdraai binnen je bereik...
Ik heb na een maandje van huis hier dan ook even een gevoel van gemis ervaren...

Terwijl ik dit typ zit ik in het plaatsje Bellingen, bijna weer vol in bereik en terug tussen de mensen...
Over een klein uurtje ga ik mijn maatje Linda bij de bus opwachten en zie ik haar weer na 2 weken, kan niet wachten :-)
We blijven een nachtje in Bellingen, en reizen morgen waarschijnlijk samen naar Coffs Harbour...
Ik heb al een pub gespot, dus we gaan vanaaf maar eerst eens aardig wat bijkletsen onder het genot van een drankje (of twee, drie, ...??? ;-))

Ps Ayse als je dit leest : 'Ben je al mama?'
Oh ja, de klok is hier een uur vooruit (zomertijd :-p) en bij jullie terug als het goed is (wintertijd ;-)), dus we leven met 10 uur tijdsverschil... Speciaal voor Marie : Het is nu dus 10 uur later ;-)
And at least : Er staan 2 nieuwe filmpjes bij het bericht 'lovin' Port Macquarie' :-)

Liefs from the land of downunder...

Dees

• 29 Oktober 2007 - 06:57

Matt:

Hoi Dees,

Jeetje wat een verhaal weer zeg!

Heb je niet met de walvissen gezwommen..... haha

Lijkt me echt apart om zoiets mee te mogen maken!
    Bizar hoe zo iemand eigenlijk kan leven, kan je haast niet meer voorstellen in deze drukke maatschappij.

Zijn weer mooie kliekjes dees!

Nou veel plezier op je volgende avondtuur
    en ik hou je site in de gaten!

Liefs matt.

• 29 Oktober 2007 - 08:00

H:

Hoi Dees,
    Leuk om weer een verhaal van je te lezen. Ik kijk iedere dag in mijn inbox om te kijken of je alweer een nieuw verhaal hebt geschreven. Wel gaaf hoor, in the middle of nowhere, hahaha. Veel plezier vanavond in de pub!

Liefs,
    ik

• 29 Oktober 2007 - 08:21

Leo:

He Dees,

Super hoor wat je daar allemaal ziet en meemaakt. Echt super om bijna geen mensen om je heen te hebben. Geen gezeik aan je hoofd haha. Geniet ervan Dees.

X
    Leo

• 29 Oktober 2007 - 08:33

Reza:

Deesje!

Je hebt er weer aardig wat fotootjes opgezet. :-). Echt super mooie foto's, echt gaaf om te zien!
    Jammer genoeg kon ik nu niet alle laatste filmpjes kijken, maar dat robeer ik later dan nog wel! ;-).

Heel veel plezier daar met Linda Dees!
    Geniet ervan!

Liefs van mij

• 29 Oktober 2007 - 08:41

Joni:

Hey Sister,

Zullen we ruilen? Ik heb afgelopen vrijdag heel de dag in de stad gelopen (ik heb nu nog blaren onder mijn voeten door mijn hoge hakken) van sollicitatie naar sollicitatie. En door de wintertijd begint hier het leven als een mol weer. Miss you very much! veel liefs je zus

• 29 Oktober 2007 - 09:20

Nicole:

he wijffie
    noem je dat een spinneTJE? haha wat een eng ding joh..
    het ziet er verschrikkelijk mooi uit daar...geniet er lekker van en we wachten op je volgende story!!
    blijf je volgen!
    have fun in de pub en natuurlijk de rest van je reis!
    dikke kus neussie

• 29 Oktober 2007 - 10:14

Manja :

Heej Desi!

Super weer om een verhaal van je te lezen. Wel raar he dat iemand zo kan leven, maar zo op zijn tijd is het wel even lekker om zo op jezelf te zijn en tot rust te komen.
    Spinnetje? Ik vind het een aardig eng ding:-P hihi

Nou blijf genieten. En ik hoor je wel weer
    Dikke kus
    Love You manja

• 29 Oktober 2007 - 11:26

Barbara:

Hee besi!
    Wat een relaxte verhalen! Ik ben net terug uit spanje waar ik de hele week heb gesurft. Net ff anders dan scheveningen :-) Was zo cool gingen met grote jp offroad naar tindaya waar echt vette golven waren. An kreeg nog een board op dr kop (offshore wind) en heeft een heel sexy blauw ei op t voorhoofd..
    Wel nog ff ziek geweest zie sms (kostspetters/ nelly furtado) Veel getennist, en ik vergis met wel met je telnr.. je oude nr krijgt af en toe een sms.. (ach ja je wordt ouder he)
    Nou have fun, die spin ziet er kik uit, maar liever niet in mijnhuis!!
    XXX CU

• 29 Oktober 2007 - 14:27

Ria:

Heb je foto's bekeken.
    Wat een prachtige omgeving. Ben jaloers! Het is hier saai en donker weer, je weet wel echt Ned weertje!
    kijk uit naar je volgende foto's!

• 29 Oktober 2007 - 17:17

Moniekrandyjackierob:

Ja ook op het Dilleveld leven we met jou mee hoor.
    We vinden het heel spannend.

• 29 Oktober 2007 - 18:50

Tim:

Whaaaaaa Dees, vette shit weer die verhalen van je. Tsja, dat "eenzame" gevoel ken ik, dat is normaal na een tijdje weg zijn maar gaat vanzelf weer weg en komt ook niet meer terug. ( soort ontwenning ) Wel kicke dat je zo dicht bij de locals leeft, en zo te lezen surf je ook nog wel een beetje. Je leeft dus the real australian life! Coffs Harbour is leuk, zal je misschien ook nog dolfijnen spotten als je gaat surfen! Have fun!

Dikke X

• 29 Oktober 2007 - 19:44

Marijke:

Hoi Dees,
    Geweldig joh, zo in the middle of nowhere, voor een weekje lijkt me dat wel lekker.
    Geen stress, lekker van de natuur genieten toch?
    Ben blij dat je het naar je zin hebt hoor, jammer dat het een eindje weg is anders kwam ik je opzoeken.
    Je foto's zijn mooi joh, veel maken hoor, laat ons hier in dit koude kikkerlandje maar meegenieten.

Marijke

• 30 Oktober 2007 - 09:01

Nadya:

Hey Dees,
    Wow wat een spannende verhalen allemaal en zo cool. De gewenning aan ongedierte gaat aardig en je hebt er uit eindelijk hier in NL ook nog prfijt van alleen na een tijd heb je die angst ook wel weer terug. (Ik wel tenminste)
    Enjoy every moment en ik kijk uit naar je volgende avontuur.
    xje

• 30 Oktober 2007 - 11:13

Je Maatje Linda:

Hey Dees, ik heb nog steeds nachtmerries van die jungle bij ons op de kamer. Als jij slaapt dan ga ik ook maar slapen want ik durf er niet alleen doorheen stel je toch voor dat ik daar verdwaal dan kan ik het echt vergeten joh, denk niet dat er in heel de wereld heggenscharen of wat voor soort materialen dan ook bestaan om die jungle om te kappen.

Ik weet nu ook meteen waarom er hier geen kippen lopen in Bellingen, want die heeft die ... vermoord om zijn vlees te gebruiken als pusch op.
    Maar het effect is dermate slecht want ik heb nog nooit in mijn leven zo'n kleine erwten gezien met zo'n verschrompeld vel, waarschijnlijk waren het al oude erwten die er al een tijdje lagen. Het leken eigenlijk meer krenten, van die dingen die jij zo graag in je muesli wil maar die te duur voor je zijn omdat je een jaar van huis bent en op de kleintjes moet letten. Letterlijk op de kleintjes.

I.p.v. extra fotoruimte kunnen ze je beter wat zakgeld sturen zodat je tenminste niet meer hoeft te leven van de noedels die je waarschijnlijk straks in Azie ook weer veel gaat eten.

Maar goed je zit hier naast me en ik weet dat ik dit ook zo kan vertellen maar zo heb je een leuke herinnering voor later als je van deze site een boek gaat maken. snappie ;-)

Nou maatje we roken er nog 1 en dan is het wel bedtijd denk ik want je moet er morgen weer tegenaan op de plank he.

Dikke x Lin

• 30 Oktober 2007 - 14:58

Jerry:

Hey Deesje,

Mooi verhaal weer! Terwijl jij daar aan het genieten ben, zit ik hier met een buikgriepje. Het heerst hier in Nederland :-S
    Leuk zo'n spin in je kamer. Gelukkig ben jij een bink en niet bang voor een spinnetje he?! :-P
    Randolf woont wel lux zo in de middle of nowhere!

Kussie

• 30 Oktober 2007 - 16:49

Joost:

hoi desi
    hartstikke leuk hoor zo"n week in de midden of nergens maar ben blij dat ik je weer hoor .
    denk er over om even langs te komen ha. ha. al is het alleen maar voor het weer

groetjes xxx

• 30 Oktober 2007 - 20:30

Mevr Grootendorst:

Dus dat is dat beroemde hekkie ;-) Echt super om alles te lezen kees. Die dronken vet....is dat je lover....

(k) Marjo

• 31 Oktober 2007 - 18:07

Ina En Dirk:

Hoi Dees,
    Weer genoten van je verhaal de foto's en filmpjes.
    Veel plezier met je maatje Linda geniet er van
    Wacht weer vol spanning op de volgende avonturen.
    Groetjes Ina en Dirk

• 31 Oktober 2007 - 18:26

Marike:

Hai Dees,
    poosje niets laten horen, ben in New York geweest met Minoes, maar ik volg je wel hoor.
    Geweldig dat je zoveel meemaakt, fijne vrienden maakt en zo kan genieten van alles. Veel plezier, tot later en veel liefs.

• 03 November 2007 - 09:09

Esther:

He deesje Zo te horen gaat alles prima met je! Ik was al even een tijdje niet op de site geweest, omdat ik thuis geen computer heb, maarre dan lees ik gelijk alle verhalen maar in 1 x. Super!
    De omgeving waar je bent geweest is echt super mooi zo middle in the nowhere,zou best zo nu en dan wel een dagje met je willen ruilen:-) als ik zo die foto's zie.
    Doei x-je