Surfen en dolfijnen!!! - Reisverslag uit Nelson Bay, Australië van Desi Otterloo - WaarBenJij.nu Surfen en dolfijnen!!! - Reisverslag uit Nelson Bay, Australië van Desi Otterloo - WaarBenJij.nu

Surfen en dolfijnen!!!

Door: Desi

Blijf op de hoogte en volg Desi

11 Oktober 2007 | Australië, Nelson Bay

Hoi allemaal,

Ik heb inmiddels weer een hoop meegemaakt...
De Greyhound buspas is in the pocket ; maandag gelijk uit Sydney vertrokken richting Newcastle.. Dit plaatsje ligt nog voor Nelson Bay, en gezien ik met mijn pas maar een kant op mag reizen en gepland nog 4 maanden heb,wil ik niet te rap richting Cairns reizen..
In Newcastle ben ik voor het eerst op Australische zee wezen surfen, en ik kan zeggen dat het echt super voelde! :-)
Om gelijk in te haken : De mensen hier zijn zo anders.. Natuurlijk lopen ze ook allemaal op voeten etc., maar anders in de zin van omgang met elkaar..
Een voorbeeld : Als je naar een supermarkt vraagt, dan word je erheen gebracht.. Als je een muntje wilt wisselen om naar huis te bellen, dan stellen ze voor om bij hun thuis een belletje te geven (met als gevolg een pul bier in de handen tijdens het bellen ;-))
Het bizarste is dat we nu bij een familie zitten in Nelson bay en dus gratis onderdak met alles erop en eraan hebben!!! (kom ik zo op terug)
Al met al denken vele mensen hier in de zin van 'threat people the way you wanna be threated...'
Ik was al een voorstander van deze uitspraak... het zou de wereld een stuk fijner maken als we zo allemaal met elkaar zouden omgaan..

Vanuit Newcastle wilden we naar Nelson bay : De dolfijnen hoofdstad van Australie..
Wat bleek ; we waren via beringsfield gestuurd wat in het binnenland lag.. vanuit daar zou het een kwartiertje zijn naar Nelson Bay?!
Eenmaal daar aangekomen waren er helemaal geen bussen!!!
Na wat vragen en wat autoliftjes (Mum, don't worry, know what I'm doing) zijn we uiteindelijk in Nelson Bay terecht gekomen... We slapen bij Dave en zijn drie dochters met aanhang wonen hier ook.. Drukke bedoeling dus, maar wel erg gezellig :-)
Super gaaf huisje, en nu zit ik hier achter zijn computertje mijn verhaal te typen..
Dave is net terug uit zijn werk en we hebben de sleutel van zijn huisje gekregen..
Vannacht slapen we hier nog een nachtje en dan rijden we morgen met hem mee terug naar Newcastle om daar de goede bus te pakken naar Port maquire..
Nu komt het : Vanmiddag zijn Esther, Linda en ik een stuk langs de Bay wezen lopen hier.. Op een gegeven moment zag ik iets in het water..ja hoor, het waren dolfijnen!!!
Een stuk verder zijn we neergecrasht en zijn we wat gaan zwemmen... Vele dolfijnen passeerden de bay en ik heb echt in alle stilte zitten genieten..
Ik besloot samen met Linda om naar de boei wat verderop te zwemmen om wellicht wat dichterbij de dolfijnen te kunnen komen...
And guess what : Op een gegeven moment zagen we op 10 meter afstand twee dolfijnen boven water komen!!!
Hangend aan de boei en spannend waar ze vervolgens zouden boven komen lagen we te wachten... Ze zwommen in alle stilte voorbij en echt dit was een ervaring die voor altijd op mijn heartdisc staat gebrand...*zucht*

Ik ben hier pas een weekje, dus er staat nog zoveel leuks en moois te wachten... Wat kan het leven toch mooi zijn : it's just what you make of it...

Verder mijn mams nog even lekker gebeld, voelde goed!
Het kan zijn dat ik jullie mailtjes ed nog niet heb beantwoord.. Sorry voor dat, maar ik zal er zsm even voor gaan zitten... Ik lees wel alle mailtjes en smsjes, dus de boodschapjes komen wel allemaal aan en neem ik allemaal in me op.. Dus ik denk heus wel aan jullie...

Ps Ik heb de dolfijnen kunnen filmen en heb een hoop mooie foto's, maar ik kan ze er hier niet opzetten...
Dus hou mijn site in de gaten ; Ik zal ze zsm bij dit bericht plaatsen...

Kus Dees

• 11 Oktober 2007 - 11:15

Reza:

Deesje!

Wat een beleving hè, dat zwemmen met dolfijnen. Ik heb ze voor het laatst gezien toen ik op vakantie was on Tenerife vanaf een boot.
    Fijn te lezen dat je zo geniet van alles wat op je pad komt! :-)
    Ik hou zeker je foto's e.d. in de gaten bud! Want ja, laat alles even zien natuurlijk aan opa en oma! ;-)

Hé lieverd geniet lekker verder!

Love you en een dikke knuffel van mij!

• 11 Oktober 2007 - 12:10

Matt:

Jeetje Dees, wat gaaf zeg!!

Ik heb zelf ook het geluk gehad om met ze te mogen zwemmen dus kan zeker begrijpen hoe je je voelt!
    Je bent er nog maar zo kort en toch al zoveel mooie dingen beleefd!
    Dat beloofd veel goeds voor de komende tijd!

Ik hou je site zeker goed in de gaten voor de filmpjes en foto's!

Enjoy dees!

love matt.

• 11 Oktober 2007 - 13:51

Tim:

It sure brings back memories Dees, vette shit! Keep it up with the good life!

X

• 11 Oktober 2007 - 15:21

Mine En Shanna:

Hey Dees,

Geweldig!!!
    Ben heel erg benieuwd naar de foto's en filmpjes!!!
    Je hebt al heel wat moois meegemaakt en nog ontelbare mooie momenten in het verschiet geniet ervan en laat het allemaal maar lekker over je heen komen.
    Relax,enjoy and have FUN

Liefs en een dikke kus :-)
    Mine en Shanna

P.s You're damn right: Life it's just what you make of it...;-)

• 11 Oktober 2007 - 15:37

Maria:

Heee Dees,

Wauwwwww, wat een avontuur zeg.
    Leuk om te lezen dat je van je reis geniet. Het is iedere keer weer een verrassing om te lezen wat je gedaan hebt.

Blijf zeker zo leuk schrijven, ik ben benieuwd naar de foto´s

vee liefs Marie

• 11 Oktober 2007 - 16:01

Mam, Pap En Mano:

Heej Dees!
    Wat een verhaal zeg! Echt super tof allemaal! Zwemmen met dolfijnen..geweldig he!!! Ik(mano) heb net mijn rijbewijs opgehaald en heb al een stukje gereden.

We houden je site zeker in de gate.
    Fijn dat je zo geniet van alles.

Dikke kus Mama, Papa en Manja
    Love you

p.s je krijgt de groeten van mijn zelfverdediging leraar;) Hij had dit niet van je verwacht, omdat je altijd zo'n stil meisje was in de 1e, maar waar in de 4e wel verandering in was gekomen:P

kus xxxx Take care

• 11 Oktober 2007 - 17:15

Wendy De Leeuw:

Hi Dees!
    Wat geweldig wat je allemaal aan het doen bent zeg!Had ik nou nooit achter je gezocht, maar zo zie je maar!
    Heel veel plezier geniet ervan en doe rustig aan, leef dag voor dag!!!!
    Groeten van Wendy

• 11 Oktober 2007 - 18:07

Nadya:

Hey Dees
    Echt gaaf! coole foto als je aan het surfen ben en ik zal uitkijken naar de andere foot's van je met de dolfijnen.

Enjoy!
    Liefs Nadya

• 11 Oktober 2007 - 20:14

Vriendin Van Keessie:

Nou to te lezen allemaal behoorlijk saai, denk niet dat Belgie wat voor jou is. Wist niet dat ze aan de antwerpse ksut ook dolfijnen hadden joh. Maar goed je moet het nog maar ff volhouden!!!

Love you chick...

(k) Mario

• 11 Oktober 2007 - 20:59

Ellen:

Grappig Desi, als ik aan jou denk zie ik nog dat kleine vertederende meisje met blonde staartjes dat niet zoveel zei maar kon voetballen als de beste!!Nu heb ik het over zo'n 20 jaar geleden, ik was jouw kleuterjuf. Je was toen al iemand met een eigen wil en een vooral eigen karakter.Je wist wat je wilde maar ook zeker wat je niet wilde. In de tussenliggende jaren heb ik je bijna niet gezien en gesproken. Nu vind ik het zó leuk dat ik jouw verhalen mag meemaken vanaf de andere kant van de wereld. Deze avontuurlijke verhalen passen bij je. Geweldig dat je dit doet en meid: geniet ervan en..ik kan lezen dat je dat ook doet!! Mooie ervaringen en niemand die ze nog ooit af kunnen pakken van je. Ik geniet van je berichten!! Véééél plezier.
    Groetjes Ellen

• 12 Oktober 2007 - 07:36

H:

Aardig gek hoor!
    Lekker genieten van het leven,
    ik ben benieuwd naar je foto's.
    Liefs ik

• 12 Oktober 2007 - 19:20

Wil:

hee dees Geweldige ervaring is dat he, met die dolfijnen, heb het zelf ook meegemaakt maar dan gewoon in nederland groetjes en nog veel reisplezier, we volgen je ervaringen.

• 15 Oktober 2007 - 07:34

!!!:

Haaienaanval in Byron Bay!
    Vlakbij jou... Be carefull in de zee waterratje...

X

• 15 Oktober 2007 - 15:58

Lietje!!:

HE Dees,

Super gaaf he omdat van zo dichtbij te zien!! Ben benieuwd naar je filmpjes!! Nou hier bij mij is alles nog steeds het zelfde! Zit nu weer op mijn werk en overdag druk met de studie in de weer geweest!!

Dikke kus Lie

• 15 Oktober 2007 - 19:26

Mariolina:

Nee die foto's is nix voor mij, alleen maar lekker weer, surfen en chillen. Nee joh hou ik niet van, doe mij maar hard werken, door de regen fietsen en prakkie eten...

Kus mario